Verbonden ouderschap na de vechtscheiding

Gert-Jan Hoitink begeleidt ouders die in een complexe echtscheiding of vechtscheiding verwikkelt zijn naar verbonden ouderschap en persoonlijk welbevinden. Ook begeleidt Gert-Jan de betrokken kinderen, die meestal (onbewust) inzet zijn geworden van de strijd, om weer in hun eigen kracht te komen en om weer gewoon kind te mogen zijn.

Jaarlijks moeten zo'n 70.000 kinderen omgaan met de praktische, financiële en emotionele gevolgen van het feit dat hun ouders hebben besloten uitelkaar te gaan. In circa 20% van de scheidingen lukt het de ouders niet om afspraken te maken over de zorg voor hun kinderen, de verdeling van geld, de woning en goederen en alimentatie. Deze scheidingen kunnen zodanig uit de hand lopen dat gesproken kan worden van een vechtscheiding. Daarbij zijn de ouders zo verbeten bezig met hun eigen strijd, dat ze de belangen van de kinderen nogal eens uit het oog verliezen. Vooral als de kinderen inzet zijn geworden van de strijd tussen de ouders, is dat zeer schadelijk voor de kinderen. 

De ervaring is dat juridische procedures niets oplossen, er wordt altijd wel door een van de ex-partners een nieuw strijdpunt gevonden. Gevolg is steeds nieuwe gerechtelijke procedures, hoge advocaatkosten en geen resultaat. Gezien de hoge mate van escalatie biedt mediation meestal ook geen (duurzame) oplossing. Zolang de angel nog in het scheidingsproces zit, zal de strijd tussen de ex-partners voortduren en de kinderen niet ontlast worden.

Echtscheiding Plus biedt scheidende ouders een individueel en gezamenlijk maatwerktraject aan om de angel uit het scheidingstraject te verwijderen en om te komen tot verbonden ouderschap na de (v)echtscheiding. Aan de kinderen wordt in diverse werkvormen, waaronder een KIES-traject met lotgenootjes, begeleiding aangeboden om te kunnen omgaan met de schadelijke gevolgen van de scheiding, het verdriet, zich te laten horen bij de ouders, en om weer gewoon kind te kunnen zijn. 

Echtscheiding Plus heeft een landelijke praktijk en is gevestigd in Helmond, aan de Weyerweg 2.

Spreekt wat Gert-Jan Hoitink voor u en uw kinderen kan betekenen u aan, bel (06-24696409) of email (gertjan@echtscheidingplus.nl) Gert-Jan gerust voor een kennismakingsgesprek.

Vraag direct een kennismakingsgesprek aan >

 

 

U wilt...

- dat de vechtscheiding eindelijk eens stopt

- verbonden ouderschap naar de kinderen toe

- dat uw kinderen weer kind kunnen zijn

- dat u weer u zelf kunt worden

- een stabiele, nieuwe toekomst voor u zelf,uw ex-partner en uw kinderen